Raspberry Pi Imager

Raspberry Pi Imager

Ce este Raspberry Pi Imager?

Acum ceva timp v-am prezentat cum puteți să instalați Raspbian ca sistem de operare pe Rasberry Pi-ul vostru de acasă.

Odată cu evoluția RPI-ului, acum ajungând la Raspberry Pi 4 cu 8 Gb memorie, ceea ce mie mi se pare un monstru, au început să apară din ce în ce mai multe sisteme de operare disponibile pentru RPI. Pentru a face cât mai ușoară instalarea acestor sisteme de operare, cei de la http://www.raspberrypi.org au lansat un utilitar prin care instalarea pe cardul SD a oricărui sistem de operare pentru RPI se face în doar câteva click-uri. Iată cât de simplu este:

Unde îl poți găsi?

Prima dată trebuie să căutați pe google.com install raspbian sau, și mai simplu, accesați link-ul acesta Raspberry Pi OS – Raspberry Pi și veți ajunge direct pe pagina aplicației. Puțin mai jos pe pagină veți găsi un buton pe care scrie Download for Windows. Apăsați-l și se va descărca aproape imediat aplicația Rasberry Pi Imager. Instalarea aplicației este foarte simplă, așa că nu am să o descriu.

Google Search
Raspbian install

Cum se folosește aplicația?

După ce ați instalat aplicația, deschideți-o să instalăm Raspberry Pi OS. Apăsăm pe butonul CHOOSE OS și alegem Raspberry Pi OS. Este primul din listă. Apoi apăsăm pe CHOOSE SD CARD, unde alegem cardul SD pe care se va face instalarea. Așa cum se vede, la mine este un card de 128 Gb. Iar la final apăsăm butonul WRITE, care se activează imediat după ce ați selectat un sistem de operare și un card SD pe care se va face instalarea.

Choose OS
OS List
Choose SD Card
Write

Așa cum vedeți, instalarea a început.

Install OS

Iar acum se face o verificare a imaginii scrise.

Verify OS

Înainte de a scoate cardul SD din calculator și a-l introduce în Raspberry Pi, nu uitați să activați SSH-ul prin crearea unui fișier simplu, fără conținut și fără extensie, cu numele ssh.

SSH File

Acum conectați Raspberry Pi la rețea și alimentați-l. Pentru configurare, puteți să urmați pașii de aici https://7hub.ro/index.php/2020/07/14/raspi-config/ .

Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!